Една част от служителите на БАБХ, работещи на ГКПП Капитан Андреево

...
Една част от служителите на БАБХ, работещи на ГКПП Капитан Андреево
Коментари Харесай

Христо Даскалов: Част от служителите на БАБХ на Капитан Андреево се уплашиха от промени

Една част от служителите на БАБХ, работещи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " имаха боязън от това, че желаеме да създадем смяна.

Това съобщи в студиото на " 120 минути " по БиТиВИ уволненият тази седмица директор на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов. 
 
Той описа, че огромна част от чиновниците на БАБХ, работили на граничния пункт, след 20 май 2022 година (когато стартира следствието за компанията " Евролаб 2011 " ) се активизираха и започнаха да намират ужасно доста проблеми, за които те не са загатвали в продължение на 10 години.

Някои от тях са получавали по 800 лева и са мълчали и са били прекомерно удовлетворени. В един миг тези същите чиновници започнаха да пишат " кървави писма ", че заплатите са ниски. Беше доста забавно тяхното държание. Една част от тези чиновници са били в доста близки връзки с тази компания (б.р. - " Евролаб 2011 " ) и само можем да вършим догадки какво се е случвало, с цел да бъдат толкоз спокойни 10 години, добави той.

Информацията бе разкрита по БиТиВи за активността на компанията " Евролаб 2011 " по фитосанитарния надзор на вноса на селскостопанска продукция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който е и външна граница на Европейски Съюз. И научиха за предлагания на Христо Даскалов рушвет.

" Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " беше първата ни стъпка да си върнем страната, където тя би трябвало да бъде. Когато приказваме за граничния надзор, България е външна граница на Европейски Съюз, това значи, че ние би трябвало да поставяме двойни старания границата да бъде следена от страната и да изпълняваме всички наши поети задължения ", съобщи още някогашният шеф на БАБХ.

Христо Даскалов добави, че се е отказал от защитата си на 30 август.

" Това беше и денят, в който подадох молбата за отпуск, тъй като на 31 август се оповестиха листите за претендентите за народни представители. Не си показах себе си в центъра на Пловдив или Карлово да заедно съм с две въоръжени момчета. Слава Богу, към този момент съм жив и мисля да продължа и за бъдеще по този начин ", добави Христо Даскалов.

Припомняме, че в мандата си Христо Даскалов заяви, че му е предложен рушвет от страна на Пламен Моллов във връзка със схемите, които бяха разкрити на " Капитан Андреево " и фитосанитарния надзор. Не се знае за резултати от следствието на случая, по който и изтекоха записи.

В огромна степен Даскалов и организира битката за определяне на държавния надзор там. Веднага след встъпването в служба на служебното държавно управление към този момент бе оповестено, че на пункта на южната ни граница към този момент всичко е умерено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР